Home

Achtergrond 217 x bekeken

Export peiler onder vaste aardappelmarkt

De aardappelmarkt blijft vast. Dat komt vooral door de export van consumptieaardappelen naar Rusland. Bovendien zijn telers met de huidige vorst minder geneigd hun bewaarplaatsen te openen en is het aanbod af land door het invallen van de vorst ineens opgedroogd.

De prijs blijft nu nog stabiel doordat aardappelen worden afgeleverd uit provisorische opslagplaatsen. Marktkenners verwachten na de jaarwisseling een stijging van de aardappelprijs. De verwerkers kunnen nu nog toe met contractaardappelen. Er komt een moment dat ze de vrije markt op moeten.
Op de termijnmarkt in Frankfurt sloot de aprilnotering vandaag op € 25,50 en de juninotering op 27 euro. De beurscommissie Emmeloord noteerde vorige week 16 tot 22 euro. Dat geeft aan dat er ruimte is voor een prijsstijging. Telers met goed bewaarbare vrije aardappelen houden daarom de schuren voorlopig dicht.

Prognose: prijs stijgt licht

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.