Home

Achtergrond

Duurzaamheidsagenda voor toekomst glastuinbouw

Wateringen - Staatssecretaris van landbouw, Henk Bleker, krijgt uitleg over Ter Laak Orchids in Wateringen.

Wateringen - Staatssecretaris van landbouw, Henk Bleker, krijgt uitleg over Ter Laak Orchids in Wateringen. Daar kreeg hij de duurzaamheidsagenda 2011-2015 aangeboden van het Platform Duurzame Glastuinbouw (PDG). Innovatie en duurzaamheid zijn de kernwoorden van die duurzaamheidsagenda. Door te kiezen voor innovatie en duurzaamheid wil de Nederlandse glastuinbouw blijven excelleren. PDG geeft aan dat de economische groei en groeiende wereldbevolking komende decennia leiden tot meer vraag naar Nederlandse tuinbouwproducten. ”Een echt duurzame glastuinbouw draagt bij aan die groei. Duurzaamheid biedt kansen op synergie; betere benutting van energie en water, maar ook in dubbel ruimtegebruik.” Foto PDG/Fotostudio GJ Vlekke

Een verkoper sjouwt met een zak aardappelen op de markt in de Chinese stad Quindao, in de Oost-Chinese provincie Shangdong. De prijs voor groente in China daalt al een aantal weken. Afgelopen week daalde de prijs voor achttien soorten groente met 3,6 procent. Op jaarbasis is de groente al 4,5 procent gedaald, zo meldt het Chinese ministerie van handel. Foto ANP

Een verkoper wacht op kopers voor zijn kool in een stalletje op de markt in de Chinese stad Quindao, in de Oost-Chinese provincie Shangdong. De prijs voor groente in China daalt al een aantal weken. Afgelopen week daalde de prijs voor achttien soorten groente met 3,6 procent. Op jaarbasis is de groente al 4,5 procent gedaald, zo meldt het Chinese ministerie van handel. Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.