Home

Achtergrond 3 reacties

Duizendpoot Cees Veerman

De autoriteit die oud-minister van LNV Cees Veerman heeft op landbouwgebied valt te vergelijken met die van zijn voorganger Gerrit Braks.

Verschil is echter wel dat Braks een raspoliticus was en bleef, terwijl Cees Veerman politiek combineert met zakendoen en wetenschap. Bovenal is Veerman zelfstandig ondernemer, die zijn eigen bezigheden organiseert. Rondom een paar vaste taken heeft hij een enorme hoeveelheid aan adviserende en bestuurlijke activiteiten verzameld. Gemeenschappelijke noemers zijn vaak landbouw en voeding. Vraag niet hoe hij het allemaal combineert; hij doet het en weet het hoofd daarbij meestal ook nog aardig koel te houden. Sinds de coalitie van VVD en CDA in het nieuwe kabinet-Rutte behoort hij tot de groep dissidente CDA’ers die niets van de samenwerking met de PVV van Geert Wilders moeten hebben.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Heeft een boerderij in Frankrijk ,probeert de de Nederlandse boeren met zoveel mogelijk natuur op te zadelen,hij heeft de plannen van 162 Natura 2000 gebieden in Brussel aangemeld,terwijl Frankrijk er maar 26 heeft aangemeld

 • no-profile-image

  Veerman is vooral een plooibaar mannetje. Wordt nu aan alle kanten beloond omdat hij de boeren weer netjes in het gareel heeft gekregen, nadat Brinkhorst de nodige uitglijders had gemaakt in zijn enthousiasme om de landbouw weg te werken. Echter, Veerman heeft dezelfde agenda, is alleen veel smeriger.

 • no-profile-image

  Elevator

  Veerman is slecht voor de Nederlandse landbouw door de vele petten die hij op heeft .

Of registreer je om te kunnen reageren.