Home

Achtergrond 188 x bekeken

Duitse varkensprijs zes cent omlaag

De Duitse slachterijen hebben hun varkensnotering voor volgende week met zes cent verlaagd. De V-prijs blijft ongewijzigd op € 1,48.

Het is tekenend voor de situatie. De producentenorganisaties en slachterijen zijn het totaal oneens. De slachterijen verlagen met geweld. Dat betekent waarschijnlijk wel dat ze op het ogenblik geld verliezen. Er is naar verluid zelfs even sprake geweest van een verlaging van tien cent. Dit is niet doorgegaan onder druk van de producentenverenigingen.

Er is sprake van een ruim aanbod van varkens. De vleesnoteringen zijn onveranderd. Slachterijen vriezen relatief veel vlees in, doordat de vleesverwerkende industrie vakantie viert.

De grote vraag is nu wat Vion in Nederland gaat doen. Het bedrijf maakt maandag zijn notering bekend. Dat de notering ook in Nederland omlaag zal gaan is vrijwel zeker. Of dat ook met zes cent zal zijn staat nog te bezien.

Of registreer je om te kunnen reageren.