Home

Achtergrond 230 x bekeken

Discussie over prijzen blanke kalveren

De afzet van kalfsvlees loopt na de Kerstdagen niet geweldig hard. Buitenlandse klanten van de integraties bestellen momenteel beperkt.

Ook voor de komende week wordt nog weinig verbetering verwacht. Toch gaan de prijs voor vleeskalveren komende week verder omhoog. Dat is vooral een aanbodgedreven proces. Er zijn weinig kalveren beschikbaar. Met name de gewone zwartbonte, blanke vleeskalveren zijn nog altijd erg schaars.

Over de mate van prijsverhoging voor deze kalveren zijn de integraties het onderling oneens. Enkele houden het op 20 cent, de grootste ziet slechts ruimte voor de helft. Over de prijzen voor rosé-kalveren is minder verschil van inzicht.

Prognose: hogere prijzen

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.