Home

Achtergrond 908 x bekeken laatste update:26 dec 2012

Chris Buijink

Chris Buijink is nu weer terug bij af. Van secretaris-generaal van Economische Zaken, via de functie van sg van Economisch Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) nu weer gewoon sg EZ.

Chris Buijink werd in 2010 benoemd tot secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, dat nu weer Economische Zaken heet. Landbouw, Natuur en Visserij zitten er nog wel bij, maar worden niet meer genoemd in de titel.. Buijink is verantwoordelijk voor de fusie van de ministeries. Dit lijkt vooralsnog zonder grote strubbelingen te verlopen
Buijink begon in 1980 bij het Ministerie van Economische Zaken. In 1992 leidde hij als beleidsdirecteur de samenvoeging van twee uitvoeringsorganisaties tot Senter (het latere SenterNovem). Later werd hij onder meer directeur-generaal Ondernemingsklimaat. Vanaf december 2006 was Buijink waarnemend secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en in begin 2007 werd hij daar secretaris-generaal.
Buijink is een actief twitteraar. De topambtenaar studeerde politicologie.

Geboortejaar: 1954

Functies:
• Secretaris-generaal van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Of registreer je om te kunnen reageren.