Home

Achtergrond 604 x bekeken

Champignonmest onderwerken onder barre omstandigheden

Fruitteelt- en loonbedrijf De Ruiter moest vol aan de bak om warme champignonmest onder de perenbomen van fruitteeltbedrijf Van Haarlem in het Gelderse Asch te werken.

Asch – Fruitteelt- en loonbedrijf De Ruiter moest vol aan de bak om warme champignonmest onder de perenbomen van fruitteeltbedrijf Van Haarlem in het Gelderse Asch te werken. De mest is bedoeld om de nog fragiele boompjes te beschermen tegen de strenge kou. Gisteren lag de gevoelstemperatuur volgens het KNMI op min 15 graden en de vooruitzichten beloven nog tenminste enkele dagen vorst. Het bedrijf Van Haarlem teelt onder andere peren van het ras Triumph. Foto William Hoogteyling

Limburgs vleesvee in de sneeuw

Gulpen – Vleeskoeien trotseren de kou in het Limburgse heuvelland. In Nederlands meest zuidelijke provincie viel afgelopen maandag de eerste sneeuw. Volgens het weerinstituut KNMI viel in het zuiden van Limburg en het oosten van Brabant op enkele plaatsen 5 centimeter. Naar verwachting van het instituut komt het kwik pas volgende week maandag weer boven het vriespunt. Foto Twan Wiermans

Albert Heijn van start met varkensvlees met Beter Leven-ster

Den Haag - Staatsecretaris van landbouw, Henk Bleker, bekijkt samen met Frank Dales (Dierenbescherming), Ties Pronk (Vion) en Sander van der Laan (AH) varkensvlees met het Beter Leven-kenmerk met één ster. Albert Heijn gaat het reguliere varkensvlees vervangen door vlees met het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming. De introductie startte gisteren officieel in de Albert Heijn XL-vestiging in Den Haag met de aanbieding van dit vlees aan Bleker. Foto Dierenbescherming

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.