Home

Achtergrond 1478 x bekeken 19 reacties

Boer zoekt Vrouw: twee brieven

Wonderlijk dat een vlotte Limburgse gozer mee kan doen aan Boer zoekt Vrouw. Hij kreeg meer dan 1.000 brieven. Erg sneu voor de man met twee brieven.

Als vrouw zijnde had ik het wel verwacht. De zwarte krulletjes van de vrijgezelle geitenhouder bleken goed voor een flinke zak brieven. Jawel, Boer zoekt Vrouw is weer begonnen. Ruim 3,7 miljoen mensen keken gisteravond naar Yvon Jaspers, die de post bij de deelnemers bezorgde.

Zo’n geitenhouder die bergen post krijgt, dat is wel leuk natuurlijk. Maar heeft zo iemand dit programma nodig om een vrouw te vinden? Door hem mee te laten doen, vielen de minder vlotte mannen extra op. Toen zij twee, vier en zeven brieven kregen, ben ik maar even thee gaan zetten. Ik vond het zo sneu en een beetje mensonterend ook. Durven ze het eindelijk aan om voor de camera’s te bekennen dat het niet zo lukken wil op het gebied van de liefde, worden ze voor diezelfde camera genadeloos in hun emotionele blootje gezet als ze hun handjevol brieven krijgen overhandigd. En dan zijn ze nog maanden via de BZV-website te volgen ook

Natuurlijk, meedoen aan het programma betekent dat je dit risico loopt. Maar het zijn best kwetsbare mannen, denk ik. Had de redactie van Boer zoekt Vrouw, die prat gaat op haar integere behandeling van de kandidaten, hier niet iets op kunnen verzinnen?

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter

  Het is wel erg makkelijk om zo achteraf te praten he Margreet. Goed dat ze het op televisie proberen, maar misschien was internet (b.v. datingsites) een betere optie voor deze boer(en) geweest.

 • no-profile-image

  Han

  Margreet. Het gaat bij dit spel toch over Kwaliteit en niet over Kwantiteit. Laten we optimistisch zijn en uit gaan van het feit dat tussen de 2 brieven de >passende< zit Heeft deze boer succes. Tussen de 1000 brieven zit vast die >ene< maar vindt die er maar eens uit.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Zo is het @Han, te veel belangstelling is ook niet prettig. Enerzijds is het wel leuk om De Haan op het erf te mogen zijn -waarin het gevaar van overmoed schuilt- en anderzijds is het zo dat ge uiteindelijk al moeite genoeg hebt om één Kip tevreden te stellen. Dat de geitenboer nu geniet van zijn belangstelling begrijp ik, maar als zijn hart op de juiste plaats zit zal hij na verloop van tijd denken, een beetje minder belangstelling was waarschijnlijk leuker en gemakkelijker geweest!!!...

 • no-profile-image

  Maaike

  Ja maar heren, het gaat er toch om wat Margreet schrijft: dat er een aantal errug aantrekkelijke, vlotte mannen meedoen, die best op eigen kracht een fijne vriendin hadden kunnen vinden (haha, vooral als je ook nog eens twee leuke vlotte zussen hebt zoals de ene) En dat het dan logisch is dat half vrouwelijk single Nederland op hèn schrijft en dat de op TV (en ws. in het dagelijkse sociale leven) wat minder makkelijk bewegende collega's juist door de grote tegenstelling zo extreem weinig brieven krijgen??
  Enne, ik zou zelf nooit met mijn hoofd op TV hoeven maar ik kan me voorstellen dat voor sommigen het internetdaten bijkans nog enger is dan aan het handje van Yvon op zoek te gaan?!
  In Frankrijk gaat nu wel de discussie of de TV-makers niet een beetje beter op de kwetsbaarheid van sommige deelnemers moet letten in plaats van om de kijkcijfers.

 • no-profile-image

  henk

  Die man met twee brieven had op internet dating nog niet een reaktie gehad,
  heeft die waarschijnlijk al lang geprobeerd,heb er ervaring mee ook 0 reaktie,er zijn gewoon veel meer mannen op die sits

 • no-profile-image

  Hans

  Henk m'n jongen, kom naar Brasil, Vanwege een natuurlijke oorzaak is hier een vrouwen overschot, (zoals in alle warme landen) betrouwbare, serieuze mannen vechten ze om. Je hoeft hier niet het initiatief te nemen, dat doen zij wel. Ook als je verlegen bent, of in een bierbuik geïnvesteerd hebt, het zijn hier goede visgronden, je slaat er altijd wel één aan de haak. http://www.rejeitados.com.br/?p=608

 • no-profile-image

  henk

  Hans die fotos zien er goed uit,maar er zitten toch ook wel haaken en ogen aan aan z on vrouw,nee niets voor mij.
  Voor ff misschien

 • no-profile-image

  Johan

  Dat over Brasil klopt wel ongeveer , vergeet echter niet dat ze je allemaal proberen te belazeren. Ik heb enkele collega's die met een Braziliaanse getrouwd zijn die dames willen al heel snel naar Europa , want zeggen ze , daar is meer te verdienen !! Mijn neef ging met zijn vrouw naar Portugal om te boeren de Nederlandse dame had overal kommentaar op , niets was er goed !!! , ze ging dus weer snel terug naar Holland.
  Maar het neefje ( een boom van een kerel met blond haar) is geen half uur alleen geweest hoor , de dames kwamen vanzelf aanlopen !! Dus Henk als je eens in Zuid-europa ging kijken kwam je misschien op andere gedachten , daar zijn ze ook iets gemakkelijker in de omgang. Heb zelf een Francaise , toppie !
  Ik weet niet hoe je er uitziet maar op bierbuiken zitten ze hier ook niet te wachten.

 • no-profile-image

  Marije

  Maar laten we wel wezen: Wanneer de vlotte boeren niet hadden meegedaan, zou dat van invloed geweest zijn op het aantal brieven van de 'minder vlotte' boer? Ik geloof niet dat ze uit dezelfde vijver vissen namelijk, maar dat is mijj mening. Uiteraard is het contrast 1029-2 wel erg groot, maar wellicht zijn die 2 reacties zelfs serieuzere, met betere intentie, dan veel van de 1029. And indeed: it only takes one!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  ''Had de redactie van Boer zoekt Vrouw, die prat gaat op haar integere behandeling van de kandidaten, hier niet iets op kunnen verzinnen?'' , vraagt Margreet zich af (?). Natuurlijk, ''waar een wil is, is een weg''. Bovendien denk ik als de Geitenboer zoveel reactie's kreeg zullen normaal gesproken genoeg jonge dame's voor zijn voeten gelopen hebben, zonder daarvoor de hulp van Yvon Jaspers nodig te hebben!!!... Of heeft de Geitenboer zich altijd verstopt ???, zoekt hij een vrouw?, of is het een sensationele bijkomstigheid ???... ''Op elke pot past een deksel'', zegt een spreekwoord, maar als ge ruim 1000 deksels moet passen, komt ge niet meer aan het Geitenmelken toe!!!... dunkt mij (?).

 • no-profile-image

  boerekeesje

  Tis net wat je zegt Henkie , er zitten haken en ogen aan.
  Maar ik zou de fotos maar goed bewaren !! Hahaha;
  Ik denk niet dat er in jouw dorp veel zo rondlopen.

 • no-profile-image

  p.hoogenboom

  Ben het er helemaal mee eens.Al ben ik dan een opa van bijna 82 jaar, ik heb nog wel smaak.Nu stonden die mannen een beetje voor aap.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Idd Yvon had er wel iets subtieler mee om kunnen gaan en gewoon een paar extra nepbrieven in de tas kunnen doen.
  Aan de andere kant wat hadden die drie broers verwacht dan? Immers welke vrouw zit er nu op te wachten om in een huishouding met drie vrijgezellen de taak van huisvrouw op zich te nemen want daar kwam het verhaal van die ene broer op neer.
  Dat zulke mannen dat zelf ook niet zien dat vind ik al dom en een beetje de problemen voor zich uit schuiven.
  Maar ook die vent met zeven brieven leefde ook nog in het stenen tijdperk zo te zien.
  Welke sufferd gaat zichzelf nou presenteren met zijn hoogbejaarde ouders voor de camera.
  En dan zitten die oudjes ook nog de brieven te lezen en kijken wat goed is voor hun zoon.
  Snappen die boeren het na 4 keer BZV dan nog niet hoe ze zich moeten presenteren?

 • no-profile-image

  Greetje

  Misschien had de redactie van BZV er goed aan gegaan, om door te gaan met de vijf boeren met de minste brieven. Een aantal van die schuinmarcheerders met veel brieven zijn volgens mij prima in staat om zelf een vrouw te vinden.
  Het is juist de uitdaging om een vrouw te vinden voor die 5 minst populaire boeren!

 • no-profile-image

  Juffie

  Opmerkelijk dat boer Frank met de vele brieven uiteindelijk (oa.) iemand uitkiest die hij gewoon in de kroeg had kunnen aanspreken. Vreemd dat daar niet meer vragen over zijn gesteld maar ja, dat maakt dat je het hele programma ter discussie stelt. En Annemarie: zij koos ook voor een man die ze 'gewoon gezellig" op een Schuurfeest had kunnen vragen...
  http://juffiegelukkigonderweg.web-log.nl/mijn_weblog/2010/12/boer-zoekt-vrouw-doet-moeilijk.html

 • no-profile-image

  Wilbert

  Grappig dat een redacteur reacties krijgt op een weblog wanneer men over een tv programma schrijft.

 • no-profile-image

  niet

  Ik denk dat t allemaal niet zo ingewikkeld is. Die man hoeft het niet persoonlijk op te vatten. Wie schrijft er nu een brief naar een huishouding van drie mannen. Moet je dan alle vuile sokken wassen. Woonde hij alleen dan waren die 2 er zo 20 geweest

 • no-profile-image

  klaas

  Heel dat programma is 1 grote farce.
  Ik kan het niet begrijpen waarom een boer hulp nodig heeft om een vrouw te zoeken!!
  ga eens naar buiten en werk eens wat minder.

  het ligt volgens mij meer aan de ouderwetse opvoeding en het feit dat de jongens op hun 30e nog thuis wonen.

  werk om te leven niet andersom ga opstap en probeer iets van de wereld te zien inplaats van steeds dat zelfde boeren wereldje vergaderingen,ajk bbqjes, agd,boerderij en studiereisjes.

  gewoon de elsevier of de telegraaf een goed concert of een schouwburg bezoekje kan je horizon al wat verbreden en kun je op feetsjes ook eens over iets anders praten dan koeien of aardappelen.
  door de week boer in het weekend/vrije dagen mens!!!

 • no-profile-image

  huub

  Jullie kunnen allemaal wel makkelijk praten maar zo makkelijk werkt dat niet op een datingsite. Dat is namelijk ook gewoon een vleeskeuring. Als je er niet goed uitziet dan moet je niet teveel verwachten. Daarbij krijg je nepmails van de provider om je aan het lijntje te houden (relatieplanet).
  Ik zelf ben op zo'n manier ook wel eens op zoek geweest omdat ik in het echte leven niet het lef heb om zomaar op een dame af te stappen om ze te vertellen dat ik ze leuk vind.
  Dus wat is dan de manier???

  Misschien is het een goed idee voor 'boerderij' om zelf zo'n site op te starten.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.