Home

Achtergrond

Blanke vleeskalveren gelijk, jonge rosés stijgen nog

De prijs voor blanke vleeskalveren blijft deze week gelijk. Het achtervlees wordt tegen iets hogere prijzen verkocht en ook de afzet van voorvlees valt niet tegen.

Vorige week was de verwachting dat de prijs voor blanke kalveren onder druk zou komen. Dat dit nu niet gebeurt is een meevaller. Slachterijen slachten veel kalveren. De verwachting is dat na de feestdagen het aanbod rap afneemt. De prijs zou dan kunnen gaan stijgen.

De afzet van zware rosés loopt redelijk. De prijsstijgingen van de laatste week vlakken echter wel af. De afgelopen weken was er een duidelijk effect van de nieuwe afzet naar Turkije te bespeuren. Jonge rosés worden ook duurder deze week.

Prognose: prijsstijging.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.