Home

Achtergrond

Bieten laden in de kou

Eckelrade - In het Zuid-Limburgse Eckelrade helpen de chauffeurs van de bietenwagens een akkerbouwer met het weghalen van het afdekzeil op de bietenhoop.

Suiker Unie raadt telers aan hun bietenhopen goed af te dekken. Onderaan de hoop kan de temperatuur aanzienlijk lager zijn dan bovenin. Bieten met vorstschade worden niet geladen. Foto Twan Wiermans

Winssen - Aardbeienteler Leo van Haalen (tweede van rechts) sorteert met medewerkers aardbeienplanten. De teler besloot begin deze week de planten binnen te halen. "De vorst heeft het iets versneld. Anders moet je het afdekken." Bij het sorteren letten de medewerkers op het aantal bloemen. De dorre blaadjes en de potjes worden verwijderd. "De plantjes gaan met kluitje de cel in." De planten worden bewaard bij een temperatuur net onder vriespunt en vanaf maart gepoot op het eigen bedrijf van Van Haalen. De teler levert de vruchten aan Fruitmasters. Met het kweken van eigen plantmateriaal houdt Van Haalen mogelijke ziekten van buiten tegen. Foto Vidiphoto

Malmo - Een Zweedse boer probeert met zijn trekker een doorgang te maken op de weg richting Malmo. Voor de derde dag op rij zorgde wind, hevige sneeuwval en vrieskou voor verkeersproblemen in het zuiden van Zweden. Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.