Home

Achtergrond 271 x bekeken

Bierbostel opnieuw duurder

De prijzen voor bierbostel gaan nog steeds omhoog. Opnieuw is er 5 cent bij de prijs opgedaan. De reden is simpel. Veel vraag en een beperkt aanbod.

Er zijn wachtlijsten van ongeveer een week.

De gezondheidsaspecten van bierbostel worden volgens veel veehouders door geen enkel ander product geëvenaard. Daarom blijven de prijzen naar verwachting ook komende weken fors.
Het aanbod tarwegistconcentraat (tgc) is beperkt. Daarbij zijn de graanprijzen hoog waardoor veehouders het aandeel tgc in het rantsoen fors verhogen.

Het contrast met de afgelopen zomerperiode, toen tgc in grote hoeveelheden voor lage prijzen beschikbaar was, is groot. De aanvoer vanuit zowel België als Rotterdam is beperkt. De bio-ethanolfabriek in Rotterdam zou volledig zijn overgeschakeld op mais als grondstof, en de fabriek in België zou opnieuw hebben stilgelegen vanwege groot onderhoud.

Perspulp is momenteel ruim voorhanden. De verwachting is dat de campagne doorloopt tot in de derde week van januari.

De eerste maiskuil wordt verhandeld voor prijzen net boven de 50 euro per ton. Het gaat tot nu toe echter om een beperkte handel.

Al met al lijkt het erop dat de prijzen voorlopig niet gaan dalen. Andere jaren dalen de prijzen meestal in de periode van januari tot ongeveer april. De vraag is of de prijzen ook dit keer al in januari gaan dalen.

Prognose: prijs stabiel/lichte stijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.