Home

Achtergrond

Albert Jan Maat, het oliemannetje van LTO

Albert Jan Maat is het gezicht en eerste aanspreekpunt van LTO Nederland. Hij zorgt ervoor dat intern, bij de drie dragende organisaties van LTO Nederland (LTO Noord, de LLTB en ZLTO), de neuzen zo veel mogelijk dezelfde kant op staan.

Ook draagt hij naar buiten de boodschap uit van de LTO-organisaties richting politiek en maatschappij. Maat doet dat met succes – voor zover zijn opdrachtgevers hem dat toestaan. Vandaar ook dat hij dit jaar uitgekomen is op de nummer 1-positie in de AgriTop 50.
Zwakheid van Maats positie is dat hij niet voortkomt uit de organisatie zelf, zoals wel bij de LLTB en ZLTO waar de voormannen een eigen boerenbedrijf hebben. Maat is werknemer in dienst van een federatie-orgaan. Daarbij is hij soms geneigd kool en geit wat te veel te sparen.
Zijn kracht schuilt in zijn kennis van de Brusselse en Haagse processen en zijn ingangen daar. Daarbij is de voormalig Europarlementariër een goede diplomaat, een echt oliemannetje.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.