Home

Achtergrond

Aanhoudende kou doet peenprijs snel stijgen

Het is een ‘gekkenhuis’ in de peensector. De beurzen schieten omhoog vanwege een run op peen. Emmeloord doet er 6 euro bij.

Er wordt veel peen voor de periode tot de jaarwisseling besteld. Niet alleen in Nederland blijft peen staan door de vorst.

De voorspelde vorst voor volgende week is goed voor de peenprijs. Dit maakt afnemers extra kooplustig. De peen die zij vervolgens krijgen, is niet van een geweldige kwaliteit. Die wordt voor het hogere prijsniveau echter wel verwacht. Telers worden eveneens teleurgesteld, omdat verwerkers het geboden product moeten afkeuren. Het valt te hopen dat de peen zich op termijn niet uit de markt prijst door de kwaliteitsproblemen.

Prognose: prijs stijgt verder.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.