Home

Achtergrond

agd.krant het betere bedrijfsvoer

De naam van het zo vertrouwde Agrarisch Dagblad verdwijnt.

Misschien is dat even slikken, net als het feit dat de krant niet meer vijf keer in de week verschijnt maar drie keer in de vorm van agd.dinsdag, agd.donderdag en agd.weekend. Dat lijkt een verschraling, maar niets is minder waar: bovenop deze kranten krijgt de abonnee volledige toegang tot de afgesloten website www.agd.nl, waar voortaan alle nieuwsberichten, achtergronden, marktcijfers, analyses, koersbewegingen et cetera te vinden zijn.

In de drie krantenedities kunnen we nu nog meer opinie bieden, het nieuws beter groeperen en de stem van boer en tuinder luider door laten klinken. Dat doen we door dagelijks collega’s van u op de actualiteit te ondervragen, door een nieuwe pagina op te nemen waarin we dieper op de actuele ontwikkelingen ingaan en door betere verbanden te leggen met de website www.agd.nl

De dikke weekendeditie die vrijdags wordt bezorgd, bevat nog veel meer extra’s, zoals specifieke themapagina’s, diepgaande berichtgeving over de agribusiness, het platteland en de voor de land- en tuinbouw relevante wetenschap. Vanzelfsprekend houden we vast aan de bekroonde interviews achter in de krant, waarin de mens centraal staat.
De weerrubriek is aangepakt en bevat exclusieve, op de agrariër gerichte informatie van partner Weeronline – op de website www.agd.nl voegen we daar nog meer aan toe.

Door de nieuwe, duidelijke indeling van sectoren als Melk, Vlees & Eieren, Akker en Groente & Fruit (gelijk aan de indeling op de internetsite www.agd.nl) kunnen we het nieuws en de achtergronden bij dat nieuws nog beter op maat brengen. Vanzelfsprekend houden we alle relevante marktbewegingen in al die agrarische sectoren nauwlettend in de gaten, in de krant en op onze internetsite.

De krant is gericht op agrarisch ondernemers, reden waarom wij veel aandacht besteden aan financieel-economische berichtgeving. Zo bieden we een beursrubriek waarin we de grote agroconcerns wereldwijd volgen en analyseren we de geld-, rente- en energie, en grondstoffenmarkten. We zetten experts in, die hun kennis en kunde gebruiken om actuele ontwikkelingen meer in perspectief te zien.
Helder, duidelijk, scherp, compact. Die steekwoorden gaan op voor alles was we onder de agd-paraplu doen.
En daar hoort kleurrijk bij: de krant bekent en toont kleur.

Of registreer je om te kunnen reageren.