Home

Achtergrond

Zweeds wintertarweareaal voor 2011 stabiel

Zweedse akkerbouwers hebben krap 357.000 hectare wintertarwe ingezaaid voor de oogst in 2011.

Dat is even veel als in het najaar van 2009, zo blijkt uit de cijfers van de rijkslandbouwdienst in Jönköping. Het totale ingezaaide areaal met wintergraan en winterkoolzaad liep niettemin ten opzichte van het voorafgaande seizoen met 6 procent terug naar een kleine 486.000 hectare.

Met name ook het winterkoolzaadareaal leverde in, namelijk 14 procent. De oppervlakte blijft daarmee na diverse jaren met groei steken op 64.500 hectare. Een en ander is een uitvloeisel van de slechte zaaiomstandigheden in augustus en september, toen grote delen van Europa en ook Zweden te maken hadden met grote hoeveelheden neerslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.