Home

Achtergrond 10 reacties

Zweden verklaart wilde zwijnen de oorlog

Zweden dreigt te worden 'overspoeld' door wilde zwijnen.

Landbouwminister Eskil Erlandsson mikt daarom op een inspanning van alle krachten om de ongebreidelde vermeerdering van deze dieren in te dammen. Elke drie jaar verdubbelt de wilde-zwijnenstapel, stelt de bewindsman vast. Morgen schuift hij voor overleg over de te volgen aanpak aan tafel met de jagersorganisatie, de georganiseerde landbouw en en reeks andere relevante instanties.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J@gertje

  Dit is een gevalletje voor herkauwer.
  Wie denkt die Zweedse landbouwminister Eskil Erlandsson wel dat hij is?
  Herkauwer zal hem de broek wel even opbinden.
  Herkauwer, succes!!!
  Groet, J@gertje

 • no-profile-image

  ??

  Katja, als je enigzins had nagedacht, had je tot de conclusie kunnen komen, dat de wolven de populatie niet in bedwang kon houden. @Jagertje, hij weet niet waar Zweden ligt.

 • no-profile-image

  J@gertje

  In een land als Zweden is er draagkracht voor maximaal 250 wolven.
  Daarom heeft de Zweedse milieubescherming begin dit jaar ongeveer 25 wolven laten afschieten.
  De wolven vielen kuddes rendieren aan en vertoonden zich in de buurt van de steden.
  Wolven verkiezen naast gehouden vee reewild en herten als hun prooi.
  Uit onderzoek is gebleken dat een roedel wolven eerst korte metten maakt met roodwild alvorens aan zij aan de zwijnen beginnen.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  freek

  gezellig we gaan ervoor!! he anti jacht geef ons eens een paar leuke anekdotes en bel hans op Zat gisteren nog te denken want ik zit in dubio welk geweer te kopen er zat. Die nacht ervoor een grote possum op het dak die ik daar niet wil hebben k#t ding zit elke keer mijn antenne te verschuiven, moet ik het dak weer op om polder tv te vinden. Maar dan dacht ik ja ik kan beter een zwaarder geweer kopen en dan hert jagen. Gelukkig hoef je niet te verdoven voordat je schiet lol Zou er wel lollig uitzien eerst dat hert dan ik met geweer en een spuit erachteraan hijgend en puffend,of zou je dat beest dan eers schieten met een verdovings geweer en dan van dichtbij exucuteren. Misschien moet Katjan met de ronde t^^ten lekker in het bos in zweden gaan wonen er zijn meer natuurlijke vijanden dan alleen wolven hoeveel wolven zijn er nodig om 1000 wilde zwijnen in toom te houden jij denkt ook zeker dat wolven erg dom zijn heb jij die tanden gezien van die wilde zwijnen alleen een sterk en ervaren pack zou zwijnen jagen en dat zouden ze ook alleen doen voor een bepaalde tijd van het jaar als je ooit in NZ bent ga dan eens mee met de jongens met de honden die de bush intrekken om wilde zwijnen te jagen en hoe die honden soms de bush uitkomen die tanden zijn vlijm scherp al zou je aangevallen worden zijn ze in staat om je van dij tot nek open te snijden in 1 haal en jij denkt dat een wolf daar naar uitkijkt, je opmerking is ook typisch voor NL iemand veegt zijn reet niet in het oerwoud en er moet direct iets over gezegt worden laatste keer dat ik keek was Zweden geen deel van NL dus antie jacht kan roepen wat die wil, ze doen toch wel wat ze willen en daar hebben ze gelijk in. PS Zweden stuur een paar van die blonde liftsters deze kant op

 • no-profile-image

  J@gertje

  In Zweden leeft naast de lynx ook de wolf in het wild.
  Zo blijkt maar weer dat grote predatoren geen invloed van betekenis hebben op een zwijnenpopulatie.
  Dat kon wel eens een reden zijn dat herkauwer zich nu niet laat horen.
  Verder is het blijkbaar voor sommige mensen (vrijwel altijd de anti jacht lobby) onmogelijk om een mening op een normale en fatsoenlijke manier uitéén te zetten.
  Voor zover je over een mening kunt spreken
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  fer

  er zijn gewoon te weinig wolven daar om de wilde zwijnen in te dammen. en als er meer wolven komen daar moeten ze worden afgeschoten door de jagers . vandaar dat er steeds meer wilde zwijnen komen.

 • no-profile-image

  freek

  waren natuurlijk die nederlandse jagers die ze daar uitgezet hebben vanuit duitsland

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Blijft lastig......een gespleten persoonlijkheid.......

 • no-profile-image

  KatJan

  Gesdsie herkauwer!!! Doe er wat aan!!!
  Ze hebben daar toch wolven?
  Die kennen die zwijnen toch opvreten?
  Ze motten die varkens daro gewoon laten lopen.
  Die wolven bennen d'r niet voor niks

 • no-profile-image

  anti

  Jagertje zou ook graag die zwijnen willen gaan afschieten, maar daar hebben ze die lopende nageboorte van die duitser niet nodig.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.