Home

Achtergrond 305 x bekeken 1 reactie

Zorgen over gezondheidsrisico's grote stallen

Omwonenden van grote stallen blijven zich zorgen maken over gezondheidsrisico’s die verband houden met deze stallen.

In de gemeente Montferland moet de gemeenteraad een besluit nemen over het Landbouwontwikkelingsgebied Azewijnsebroek. Omwonenden hebben te kennen gegeven dat ze bevreesd zijn voor de gezondheidsrisico’s.

In de gemeenten Apeldoorn en Epe gaat het om het Landbouwontwikkelingsgebied Beemte Vaassen. Daar willen de omwonenden de uitbreiding van bestaande bedrijven tijdelijk stopzetten tot meer bekend is over de gezondheidsrisico’s. Een groep burgers heeft een burgerinitiatief genomen en de beide gemeenteraden gevraagd de uitbreidingen stop te zetten en nader onderzoek te doen naar gezondheidsaspecten van grote stallen.

Er loopt op het ogenblik een groot landelijk onderzoek naar de risico’s van de intensieve veehouderij. Het wordt uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht.

Eén reactie

  • Fleur de lille

    Na Epe vorige week zijn nu alle vier de gemeenteraden, Oude IJsselstreek, Montferland, en Apeldoorn accoord gegaan met het voorontwerp bestemmingsplan.

    Beemte Vaassen wordt een mooi LOG met voldoende ontwikkelmogelijkheden, goede kansen voor bescherming van volksgezondheid en een doordachte omgevingskwaliteit.
    Azewijnsebroek lopen de aanmeldingen nog voor geen meter.
    Zelfde provincie maar opvallend grote verschillen.

Of registreer je om te kunnen reageren.