Home

Achtergrond

Zoekactie drenkeling IJsselmeer gestaakt

Het Kustwachtcentrum in Den Helder heeft dinsdagmiddag vanwege de invallende duisternis de zoekactie op het IJsselmeer naar een vermiste opvarende van een zeiljacht gestaakt.

Dit heeft het Kustwachtcentrum bekendgemaakt.

Als laatste heeft een speciale offshore reddingshelikopter nog een vlucht over het zoekgebied voor de kust van Flevoland gemaakt. Ondanks de inzet van warmteapparatuur werd de vermiste opvarende niet gevonden.

Het zeiljacht werd dinsdagmiddag rond kwart over drie varend met gehesen zeilen maar onbemand aangetroffen langs de dijk tussen de Ketelbrug en de Flevocentrale. Aanvankelijk bestond onzekerheid over het aantal mensen dat mogelijk aan boord was. Na contact met de familie van de eigenaar van het zeiljacht is gebleken dat er een opvarende was. Het gaat om een man. Over zijn identiteit doet het Kustwachtcentrum geen verdere mededelingen.

Volgens een woordvoerder van het Kustwachtcentrum wordt woensdagmorgen bekeken of de zoektocht wordt voortgezet. Bij de reddingsactie waren dinsdag zes reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, twee helikopters, twee politieboten en twee vaartuigen van Rijkswaterstaat betrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.