Home

Achtergrond 218 x bekeken

'Zeker 10 procent aardappelen nog niet gerooid'

In Europa moet nog zeker 10 procent van de consumptieaardappelen worden gerooid.

Het weer bemoeilijkt het rooien, meldt het Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het Productschap Akkerbouw. "De vraag is dan ook of alle aardappelen daadwerkelijk achter de planken komen en wat de bewaarbaarheid zal zijn."

In Nederland moet nog zeker 10 procent van de consumptieaardappelen worden gerooid. In België zit volgens BAI nog zo’n 18 procent van de hoofdoogst in de grond. "Door het ontbreken van een langdurige droge periode blijft het rooien dit seizoen een uiterst moeizame zaak. Naast het feit dat de oogst op de zware grond verre van eenvoudig verloopt, neemt de draagkracht van de lichte grond af."

Of registreer je om te kunnen reageren.