Home

Achtergrond 173 x bekeken

Zaak Marco Kroon volgend jaar inhoudelijk

De strafzaak tegen militair Marco Kroon wordt hoogstwaarschijnlijk volgend jaar inhoudelijk behandeld bij de rechtbank in Arnhem.

De rechtbank besliste maandag dat eerst nog getuigen en deskundigen moeten worden gehoord. Onder hen zijn Kroons vriendin en de chef operationele zaken van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE).

De rechtbank wil de CIE-chef en een meerdere van Kroon als getuigen laten ondervragen door de rechter-commissaris. De deskundigen zullen in de rechtszaal gehoord worden over onder meer de sporen van drugs die zijn gevonden in borstharen van Kroon.

Drie van de vier deskundigen zullen bevraagd worden over de resultaten van het onderzoek naar de aanwezigheid van sporen van drugs in het lichaam van de militair die vorig jaar werd onderscheiden met de Militaire Willemsorde. Om deze personen goed te kunnen ondervragen, krijgt de verdediging de laboratoriumresultaten van het onderzoek tot haar beschikking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.