Home

Achtergrond 176 x bekeken

Winterweer houdt zich zondag koest

Nederland lijkt zondag maar weinig last te hebben van het winterse weer.

Het KNMI meldt dat het naar verwachting in de rest van het weekeinde nergens in het land meer gaat sneeuwen. Wel blijft de temperatuur zondag in heel Nederland iets onder het vriespunt, wat plaatselijk gladheid kan veroorzaken. Zaterdag viel in delen van het zuiden en westen van Nederland wel sneeuw. Ook voor maandag wordt substantiële sneeuwval verwacht, aldus het KNMI.

De ANWB meldt zondagochtend nog geen problemen op de wegen als gevolg van de lokale gladheid. "Het is ook rustig op de weg", aldus een zegsman. Voetbalbond KNVB laat weten dat er "zeker wedstrijden in de amateurklassen zijn afgelast". Maar omdat de keuringen op het veld pas plaats vinden, kan de woordvoerder nog niet exact melden om hoeveel geannuleerde duels het gaat.

Spoorbeheerder ProRail meldt zondagochtend dat het treinverkeer nog nergens problemen heeft ondervonden van het winterse weer. De Nederlandse Spoorwegen stellen goed voorbereid te zijn op de sneeuwval en de ijzel die eraan komt. Tijdens een grote oefening op 10 oktober is de winterdienstregeling getest. De NS wacht berichten van het nieuwe Operationele Controle Centrum Rail (OCCR) af, dat continu in de gaten houdt of het winterse weer de reguliere dienstregeling in de war kan gaan schoppen.

Wegbeheerder Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zaterdag op zondag wel gestrooid. Maar omdat het zaterdag nauwelijks heeft geregend, gebeurde dit meer uit voorzorg dan uit noodzaak, aldus een zegsvrouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.