Home

Achtergrond

Winter definitief in aantocht

De winter komt er echt aan en is vroeg dit jaar.

Haaksbergen maakt volgende week mogelijk kans op de schaatsprimeur op natuurijs. Dat zei een woordvoerder van Meteoconsult vandaag. Volgens hem hebben de mensen die over de schaatsbaan in de Twentse plaats gaan, een speciale techniek om de baan snel in bedrijf te kunnen nemen.

Voor grote groepen mensen is er voorlopig nog geen schaatsplezier, behalve op kunstijsbanen, al blijft het ook volgende week vriezen.

De vorst begint in de nacht van woensdag op donderdag. Geleidelijk aan komt de temperatuur ook overdag niet of nauwelijks boven het vriespunt uit, aldus Meteoconsult. Met de vorst neemt ook de kans op sneeuw toe, omdat er steeds neerslag blijft vallen. De grote vraag is waar dat gebeurt en hoeveel er valt.

Zoals het er nu uitziet, krijgt vooral de kust te maken met sneeuw, maar mogelijk komt er landinwaarts lokaal een sneeuwdek te liggen, aldus de woordvoerder. Doordat Nederland onder invloed ligt van een lagedrukgebied is er voorlopig kans op neerslag. Later komen 'we' in een samenspel van een flink hogedrukgebied bij IJsland en Groenland met een uitloper naar de Britse eilanden. Die laatste zorgt ervoor dat lagedrukgebieden niet bij Nederland kunnen komen, maar afbuigen naar het zuiden, aldus de woordvoerder van Meteoconsult.

De verwachting op langere termijn is onzeker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.