Home

Achtergrond

Winst Wal-Mart omhoog door buitenland

De Amerikaanse supermarktgigant Wal-Mart Stores heeft in zijn derde kwartaal, dat eindigde op 31 oktober, meer winst behaald.

Toenemende verkopen buiten de Verenigde Staten compenseerden een gedaalde Amerikaanse verkoop. De winstverwachting voor het gehele boekjaar werd naar boven bijgesteld, zo maakte Wal-Mart dinsdag bekend.

De nettowinst steeg met 9 procent tot 3,44 miljard dollar (2,5 miljard euro). De omzet ging met 2,6 procent omhoog tot 101,2 miljard dollar (74,1 miljard euro). De verkopen in Amerikaanse winkels die minstens een jaar open zijn, zakten met 1,3 procent. Dat is het zesde kwartaal met verkoopdalingen in de VS op rij. Dat werd echter opgevangen door groei in opkomende landen als Brazilië. De buitenlandse verkoop steeg met 9 procent.

Voor het gehele boekjaar rekent Wal-Mart nu op een winst per aandeel van 4,08 tot 4,12 dollar. Eerder was dit 3,95 tot 4,05 dollar per aandeel. Het grootste supermarktconcern ter wereld is optimistisch gestemd over de verkopen in het belangrijke vierde kwartaal, waarin de kerstperiode en Thanksgiving Day vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.