Home

Achtergrond

Wilders: media kunnen de diepvries in

Geert Wilders is ze 'spuugzat', de media die maar in het verleden van zijn partijgenoten zitten te snuffelen.

Dat liet hij vanochtend weten aan het ANP. De Volkskrant berichtte vrijdag dat de inmiddels omstreden parlementariër Eric Lucassen ook nog dik in de schulden zit en een uitkering heeft. Jhim van Bemmel zou een bijbaan hebben verzwegen en Hero Brinkman zou een alcoholcontrole doelbewust hebben ontweken.

"Het gewroet van de media in het verleden van PVV'ers begint nu op een ordinaire heksenjacht te lijken. Ik werk daar niet meer aan mee. Ik zal natuurlijk zaken aanpakken waar PVV'ers fouten hebben gemaakt, maar de hyperige media kunnen hierover voorlopig even de diepvries in, wat mij betreft. Ik wil dat de rust terugkeert en reageer dus niet meer op ieder incident'', aldus Wilders.

Brinkman probeerde in 2001 in Purmerend een alcoholcontrole van de politie te ontwijken door snel door te rijden en de lichten van zijn auto uit te doen. Brinkman werd later thuis aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Brinkman en justitie troffen uiteindelijk een schikking van 200 euro. Hero Brinkman werkte destijds bij de politie, maar is sinds 2007 Tweede Kamerlid voor de PVV. PVV-leider Geert Wilders was niet op de hoogte van het voorval.

Lucassen kwam al eerder in opspraak door ontucht en ander wangedrag, Van Bemmel door het vervalsen van vrachtbrieven.

Uitkeringsinstantie UWV kan niet bevestigen dat Lucassen een uitkering heeft, maar het is wel mogelijk, aldus een woordvoerder. Als zich veranderingen voordoen in iemands situatie, moet hij of zij dat opgeven aan het UWV. Doet de uitkeringstrekker dat niet, dan komt het UWV er toch achter, mede dankzij de Belastingdienst. Dan dreigt er ook nog eens een boete.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.