Home

Achtergrond

’Werknemers betrekken bij bedrijfsvoering varkens’

Varkenshouders die hun medewerkers zoveel mogelijk betrekken bij de bedrijfsvoering, de keuzes die er worden gemaakt, en de resultaten die die keuzes opleveren, weten die medewerkers beter vast te houden dan varkenshouders die dat niet doen.

Dat is de mening van Ronald Visser van AB Oost. Hij sprak gisteravond over arbeid en arbeidskosten in de varkenshouderij.

De behoefte aan vreemde arbeid van de moderne varkenshouderij groeit als gevolg van de schaalvergroting. De sector heeft moeite om aan mensen te komen. Een varkenshouder kan echter veel doen om het werk zo aantrekkelijk mogelijk te maken vindt Visser. Goede werkomstandigheden, een goede kantine, netjes naleven van de cao en dergelijke kunnen ook helpen om medewerkers vast te houden.

Om mensen te interesseren voor de sector is het van groot belang om als sector aan de weg te timmeren. ”Het moet gaan langs de weg van de geleidelijkheid, aldus Visser. Netwerken is van groot belang. Ga banden aan met de UWV. Organiseer goede leerwerktrajecten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.