Home

Achtergrond

Werkloosheid opnieuw licht gedaald

De werkloosheid is in oktober opnieuw licht gedaald. In deze maand zaten, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, 410.000 mensen werkloos thuis.

Dat zijn er tweeduizend minder dan in september. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag heeft gepubliceerd.

Het is de achtste maand op rij dat het aantal werklozen afneemt. De daling vlakt wel af. In de zes maanden voorafgaande aan september daalde de werkloosheid nog met gemiddeld zesduizend per maand.

Zonder correctie voor de seizoensinvloeden bedroeg het aantal werklozen in oktober 394.000, tweeduizend minder dan een jaar geleden. Dat komt neer op 5 procent van de beroepsbevolking. De daling komt voor rekening van de jongeren. Het aantal werkloze 15-24-jarigen was 14.000 lager dan een jaar geleden. Het aantal werkloze 45-plussers steeg daarentegen met 14.000.

Bij uitkeringsinstantie UWV stonden in oktober 482.000 werkzoekenden geregistreerd, tweeduizend minder dan een maand eerder. Het aantal mensen met een WW-uitkering daalde met zesduizend tot 263.000. In oktober werden 32.000 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt, terwijl er 38.000 werden beëindigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.