Home

Achtergrond 1 reactie

Wegenwacht druk met accu's en bevroren sloten

De wegenwachters van de ANWB en Route Mobiel hebben een druk weekeinde achter de rug door de koude.

Woordvoerders van beide organisaties meldden zondag een flink aantal extra mensen met pech te hebben geholpen. Automobilisten hebben die door de vorst vooral te kampen hebben met startproblemen of problemen met de accu of dichtgevroren sloten en vastgevroren handremmen. De ANWB hielp zowel zaterdag als zondag ruim 4000 mensen, terwijl dat er normaal gesproken circa 3300 per dag zijn.

De zegsman van Route Mobiel kan geen concrete cijfers geven, maar spreekt van een toename van ongeveer 60 procent meer meldingen dan normaal. De organisaties verwachten ook maandag grote drukte omdat het winterweer aanhoudt. De meeste problemen deden zich zondag voor in het noorden, aldus de zegsvrouw van de ANWB.

Volgens de zegsman van Route Mobiel kampen veel automobilisten sinds kort met een 'nieuw' probleem. "Nieuwere auto’s doen hun portier automatisch op slot zodra de motor is gestart. Sommige mensen starten hun auto om deze alvast warm te laten draaien en gooien dan de deur dicht zonder dat ze er zelf inzitten. Met een draaiende motor en sleutels die in de auto zitten, gaat deze dan automatisch op slot. En dan kunnen mensen er niet meer in."

Beide organisaties hebben op hun website tips gezet hoe automobilisten hun voertuig kunnen voorbereiden op de voor Nederlandse begrippen lage temperaturen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gekke henkie

    als de wegenwacht al die dichtgevroren sloten ontdooid kunnen we nooit een keer schaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.