Home

Achtergrond 186 x bekeken

Week 47: wisselend marktbeeld

De laatste weken was het schrijven van een marktbericht eieren niet zo ingewikkeld, want er veranderde weinig en vrijwel alle pakstations waren eensluidend over het lopende marktbeeld.

Deze week zijn de geluiden toch wat meer wisselend van karakter en mogelijk duidt dat op een aanstaande omslag in het marktbeeld. Een aantal pakstations meldde dat het beeld gelijk was aan vorige weken, ofwel redelijk goede vraag, ruim aanbod en stabiele prijzen.

Nu zijn er toch ook geluiden van verder aantrekkende bestellingen en licht oplopende prijzen van vooral alternatieve soorten. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen en vermoedelijk wordt het wat minder eensluidende beeld vooral veroorzaakt door de kalender. Het is volgende week alweer begin december en normaliter wordt het dan wat drukker in verband met de bestellingen richting de komende feestdagen.

Daarnaast zal vooral de vraag in Duitsland van de retailers gaan oplopen indien het weerbeeld winterse trekjes gaat vertonen. In Duitsland is de weekmarkt nog steeds een belangrijk verkooppunt en in echt koude perioden mijden consumenten deze markten en kopen de eieren dan bij supermarkten.

De eiproducten industrie toont wel interesse naar eieren, maar de verwerkers zijn zeker niet genegen om hogere prijzen voor de eieren te betalen. Men is vooral doende de lopende voorraden eerst zoveel mogelijk weg te werken.

Al met al, een wat wisselend marktbeeld, waarbij het aanbod van de meeste soorten nog erg ruim is. Het aanbod van biologische eieren echter, is in zowel Nederland als Duitsland wel krap.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.