Home

Achtergrond

Week 44: licht dalende prijstendens eiermarkt

Het schrijven van het marktbericht eieren wordt wat eentonig, want ook deze week is het beeld op deze markt niet veranderd. De bestellingen zijn zeker niet slecht, maar het aanbod blijft het grote probleem, want dat is veel te omvangrijk.

Scharreleieren, vrije uitloopeieren en ook kooieieren, zijn over het algemeen ruimschoots voorhanden en afnemers hebben de eieren maar voor het uitkiezen. Vorige week werd al gemeld dat biologische eieren als enige soort, wat minder ruim beschikbaar zouden zijn en ook die situatie blijft zoals die was.

Gevraagd naar de oplossing van de huidige situatie, melden pakstations dat deze er eigenlijk niet is. Men heeft er, gezien het huidige aanbod ook niet veel vertrouwen in dat het beeld op korte termijn zal wijzigen. De enige oplossing ligt in het verminderen van het aanbod en dus het ruimen van oude kippen.

Omdat de voerprijzen op een hoog peil liggen en de komende tijd naar verwachting nog verder zullen oplopen, zou dat voor pluimveehouders wellicht ook soelaas bieden. Punt is echter, dat er de afgelopen tijd al veel oude kippen geruimd zijn en vervangen door jonge hennen, waardoor het aandeel van jonge hennen binnen het totale leghennenbestand steeds groter is geworden.

Al met al, blijft het beeld op de markt van eieren tegenvallen, met opnieuw een licht dalende prijstendens.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.