Home

Achtergrond 289 x bekeken 9 reacties

Waterschapsbelasting gaat omhoog

Op veel plekken in het land gaat de waterschapsbelasting met gemiddeld 4,5 procent omhoog.

De verhoging van de waterschapsheffing komt door een forse bezuiniging van de Tweede Kamer. ”Waterschappen die krap bij kas zitten, kunnen die bezuiniging niet ophoesten en zullen haar doorberekenen in hogere tarieven”, aldus Henk de Kruik van de Unie van Waterschappen in het AD.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jah

  Tijd om eens wat meer te snijden in de overheidslagen. Het waterschap opdoeken, bestuurlijke taken bij gemeente plaatsen en uit voerende taken uitbesteden. En als we dan toch aan het snijden zijn, snij dan de provincies ook maar weg. Korte lijnen tussen kamer en gemeente.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  En hoe werkt het dan bij die waterschappen die de afgelopen jaren een vermogen hebben verdiend door het onderhoud met meer dan de helft terug te schroeven? Waar is dat allemaal dat geld gebleven wat hierdoor is uitgespaard? Is het toevallig dat de tarieven omhoog gaan nu Bleker de rem heeft gezet op overheidsbijdragen voor natuurontwikkeling. Is Jan Jaap de Graeff op lobby tour geweest bij zijn oud-werknemers?

 • no-profile-image

  veehouder

  Denk dat weinig boeren moeite hebben om waterschaplasten te betalen ALS het geld gebruikt wordt om sloten te maken/schonen MAAR niet om de LUXE kantoren met vele pennenlikkers en NATUURONTWIKKELING dus zal er gelobyt moeten worden om een einde te maken aan de natuurontwikkeling van het waterschap en kan de waterschaplasten verlaagt worden.

 • no-profile-image

  gert

  Het zijn prestieuze instellingen geworden met veel randversieringen

 • no-profile-image

  kit

  wat waterschapsbelasting weer omhoog, ze moeten dat die dikkoppen zelf laten betalen.eerst verknoeien ze een kaptiaal belasting geld bij icesave, dan moeten alle beken die wat recht liepen een kronkel in, want dat was vroeger ook zo.
  en bij de eerste flinke regenval van afgelopen weekend kunnen de beken het water niet snel genoeg verwerken omdat er een kronkel door loopt
  ik zou zeggen laat die dikkoppen het maar zelf betalen, en als ze weer eens een keer zoveel geld verspelen gewoon beslag laten leggen op hun eigen salaris en bezittingen passen ze de volgende keer wel op

 • no-profile-image

  Captain Iglo

  Broekriem aanhalen manne! Iedereen in dit land (behalve politici en ambtenaren) heeft last van de recessie. Stop eerst maar eens met die dure natuur- en milieuspelletjes. Water zo efficient mogelijk wegpompen en geen flauwekul. Kun je met de helft van het budget toe.

 • no-profile-image

  hans

  2 jaar terug al een verhoging gehad van ruim 87 % , afgelopen jaar al een paar % en nu weer 4,5 % en wat wordt het volgend jaar . GEGROET HANS

 • no-profile-image

  elstar

  Ja, zo krijg je wel een tekort als je van die kolossale kantoren neerzet,
  En ook van die dure afscheidsfeestjes voor dijkgraven geeft.
  En nu moet de gewone man dit allemaal maar ophoesten.

 • no-profile-image

  dijkgraaf

  Heren, heren, als jullie ontevreden zijn over het waterschap, spreek dan jullie bestuurders daar eens op aan. Zij stemmen als makke (water)schapen met onze voorstellen in.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.