Home

Achtergrond

Wateroverlast treft Brabant en Limburg

Weilanden bij Cuijk zijn zaterdag ondergelopen met regenwater.

Het oosten van Noord-Brabant ondervindt evenals Limburg veel hinder van overmatige regenval. Foto ANP

Weilanden rond de kerk van Merkelbeek stonden afgelopen zaterdag volledig onder water. De aanhoudende regen zorgde zaterdag in het Zuid-Limburgse heuvelland voor veel wateroverlast. Foto ANP

Water breekt door de dijk van het kanaal tussen Brussel en Charleroi en zet gebieden nabij Lot (Beersel) in de provincie Vlaams-Brabant onder water. Hevige regenval veroorzaakte gisteren diverse overstromingen in België. 220 huizen moesten geëvacueerd worden en drie mensen zijn overleden. Foto EPA

De Geleenbeek trad ter hoogte van Manege Ten Eysden in Geleen afgelopen zaterdagavond buiten haar oevers. De eigenaar en kennissen van de manege wierpen zandzakken rondom de boerderij op om binnenstromen van water in de woonruimte te voorkomen. Rond tien uur zaterdagavond hadden de eigenaren 54 paarden uit de stallen van de manege in veiligheid gebracht. Foto ANP

Een groep van negen paarden werd gisteren in veiligheid gebracht nadat deze op een landtong bij het Limburgse Beesel in nood was geraakt door het stijgende Maaswater. Foto ANP

Een boer in het Limburgse Schinnen spoot zaterdag de modder van zijn erf aan de Nagelbeek. De aanhoudende regen zorgde zaterdag in het Zuid-Limburgse heuvelland voor veel wateroverlast. Foto ANP

Overtollig regenwater werd gisteren met twee pompen van de ene naar de andere kant van de Kwistbeek gespoten in het Limburgse Baarlo. De pompen zijn geplaatst om het water dat de beek deed overstromen weg te nemen. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.