Home

Achtergrond

Water in West-Brabant zakt

In het westen van Brabant zakt vanmiddag het waterpeil en is de situatie stabiel. Dat heeft het Waterschap Brabantse Delta bekendgemaakt.

Zaterdag was het waterschap in hoogste staat van paraatheid vanwege de wateroverlast door langdurige regenval. In het gehele gebied van het waterschap stond het water zeer hoog. Op meerdere plaatsen waren akkers en weilanden ondergelopen en op enkele plaatsen stonden straten blank.

Op vele plekken staat het water nog hoog in waterlopen, beken en sloten. De gemalen draaien op volle toeren. Stuwen zijn omlaag en sluizen zijn opengezet zodat het water sneller wordt afgevoerd. In onder meer Steenbergen, Zevenbergen, Moerdijk en Etten-Leur heeft het waterschap noodpompen geplaatst om het water af te voeren.

In het vaargebied van de riviertjes de Mark en de Vliet is het scheepvaartverbod opgeheven, behalve het gedeelte bij de Mandersluis. De Mandersluis bij Dinteloord is dicht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.