Home

Achtergrond 156 x bekeken

Warmste novembernacht België sinds jaren

In Brussel is het kwik in de nacht van 3 op 4 november niet onder de 14 graden gezakt.

Sinds het begin van de metingen in 1833 is een nacht van 3 op 4 november nog nooit zo zacht verlopen bij het meteorologisch instituut in Ukkel.

Op 1 november 1968 werd een minimum van 14,4 graden genoteerd, liet meteoroloog David Dehenauw donderdag weten. De afgelopen nacht was zo warm omdat met een sterke wind subtropische lucht uit de richting van de Atlantische Oceaan werd aangevoerd.

Het KNMI in De Bilt kon nog niet zeggen of in de nacht van woensdag op donderdag een warmterecord is gevestigd. "De temperatuur in De Bilt kwam niet onder de 14,5 graden. Maar we meten over een heel etmaal. Als de temperatuur vanavond flink daalt, daalt het gemiddelde mee'', legde een woordvoerster uit. Morgen kan het KNMI uitsluitsel geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.