Home

Achtergrond 4 reacties

Wakker Dier: Librije vegetariërvriendelijkst

De Librije in Zwolle is vandaag door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland.

Chef-kok Jonnie Boer is blij met de titel. ,,Ik heb het koken met groenten altijd geweldig gevonden. Eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken”, liet hij in een reactie weten.

In verband met het uitkomen van de nieuwe Michelingids dinsdag, wilde Stichting Wakker Dier weten in welk sterrenrestaurant mensen het beste terechtkunnen voor een vegetarisch diner. Volgens de stichting houdt de organisatie van de Michelingids geen rekening met duurzaamheid. Wakker Dier hoopt haar met deze verkiezing wakker te schudden.

Au coin des bons enfants in Maastricht gaat er met de tweede prijs vandoor. Schathoes Verhildersum in Leens strijkt de derde prijs op.

De jury bestond uit Tros-presentatrice Antoinette Hertsenberg, presentator en sexy vegetariër Leon Verdonschot en vegetarisch kok bij de Volkskeuken Pay-Uun Hiu.Pay-Uun Hiu roemt ,,de jonge groenten, afkomstig uit de eigen kas van De Librije: piepkleine worteltjes, ienemienie paksoytjes, babywitlofjes, pinkdunne courgettes en pas ontkiemde aspergekopjes”. Au coin des bons enfants serveert originele gerechten, zoals gebakken grapefruit en gecaramelliseerde witlof met aardappelsaus en truffel. Bij Schathoes Verhildersum smaakte de vloeibare salade "net zo fantastisch als haar naam klinkt!” De jury voelde zich bij alle drie de restaurants als vegetariër zeer welkom.

Uit onderzoek door bureau Team 4 in opdracht van Wakker Dier in 2009 bleek dat 41 procent van de Nederlanders 2 tot 4 dagen per week geen vlees eet en 9 procent zelfs meer dan 5 dagen in de week.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J@gertje

  Ik vind die opmerkingen hier niet op zijn plaats.
  Goede restaurants waar je als vegetariër ook op een gezellige en sfeervolle manier eens lekker buiten de deur kunt eten zijn er in mijn ogen veel te weinig.
  Iedereen heeft immers het recht om geen vlees te willen eten.
  Ik hoop alleen dat de vegetariërs het ook kunnen respecteren dat er ook mensen zijn die wél vlees eten zonder hun overtuiging aan een ander op te dringen.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Stevige maaltijd

  De Librije wint heel veel prijzen, maar de gewone man gaat daar echt niet eten. Je telt minimaal 100 euro neer en alles is ieniemienie. De ramen mogen niet los, het eten waait je dan van het bord.

 • no-profile-image

  koetje

  Antoinette is werkelijk van alle markten thuis.En pas pas ontkiemde aspergekopjes?Wat zielig,net boven de grond en dan meteen de kop eraf.BRRRRRRRR

 • no-profile-image

  ??

  Koetje boe bij die zeven dagen, krijgt zo asperge natuurlijk ook geen kans.

Of registreer je om te kunnen reageren.