Home

Achtergrond 178 x bekeken

Waarde van euro daalt verder

De zorgen over de Europese schuldencrisis hebben de waarde van de euro vandaag opnieuw onder druk gezet.

De Europese munt was daardoor voor het eerst in ruim twee maanden minder dan 1,30 dollar waard. De koers van de euro daalde dinsdagmiddag tussentijds tot 1,2964 dollar. Dat was de laagste stand sinds 16 september. Rond de opening van de beurzen op Wall Street klom de koers weer iets op, tot 1,2985 dollar.

Aan het begin van deze maand steeg de waarde van de euro nog tot het hoogste niveau sinds het begin van het jaar (1,4280 dollar). Op dat moment woog de onzekerheid over de Amerikaanse economie nog zwaarder dan de zorgen over de overheidsschulden in Europa. Met de escalatie van de financiële problemen in Ierland sloeg de stemming op de valutamarkten echter om. In de afgelopen week verloor de euro ruim 5 procent van zijn waarde tegenover de dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.