Home

Achtergrond 427 x bekeken 4 reacties

Waar blijft het dak?

Leverancier blijft in gebreke, vee loopt dag en nacht buiten.

Ik geloof dat ik me er kwader over maak dan de boer zelf. Die vindt het ook niet leuk maar doet het af als overmacht en ‘niks aan te doen’. Sinds afgelopen zomer het dak van zijn stal afwaaide, lopen zijn koeien in de open lucht. In juli was dat nog goed te doen, inmiddels is de situatie heel anders. Het vroor al een paar keer, het woei en het ergste: alles is drijfnat. De melkproductie is in die tijd flink onderuit gegaan.

Vlak na de storm bleek dat niet alleen het dak kapot was, maar de rest ook. Er kon beter een hele nieuwe stal komen. Daarvan is nu, vier maanden na dato, alleen de vloer af. Het dak zou er allang moeten zijn, maar de leverancier heeft vertraging. Waarom? Geen idee, hij meldde alleen dat de spanten een paar weken later zouden komen. De koeien lopen dus nog wel even onder de blote hemel. Op een verharde ondergrond inmiddels, maar droog staan ze niet.

Woest zou ik zijn om zoiets. Een leverancier die zijn afspraken niet nakomt, het is gewoon onfatsoenlijk. Dat iets een paar dagen kan uitlopen, goed. Maar een paar weken! Ik wist het wel. Ik zou de schade van al die weken verminderde melkproductie vergoed willen hebben van die spantentent. Overstappen op een andere leverancier heeft geen zin. Dan duurt het nóg langer, en dat weet die toko natuurlijk ook. De boer zit in de tang, maar hij haalt zijn schouders op. ‘Je doet er niks aan’, denkt hij. Vermoedelijk heeft hij gelijk, maar ik zou ervoor pleiten niet alleen maar slachtoffer te zijn. Een pittig telefoontje is wel het minste. Al is het maar om duidelijk te maken dat je niet met je laat sollen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  natuurboer

  Bij stormschade lijkt het me voor de hand liggend dat er ook een verzekeringsmaatschappij als derde partij bij deze zaak betrokken is.

 • no-profile-image

  Maaike

  Margreet ten eerste: ben jij blij dat je niet in Frankrijk woont! (Of Duitsland als ik het nieuws vanuit daar lees.....)
  Ten tweede: Je hebt gelijk met je boze telefoontje maar als je daar niets mee opschiet? Dag en nacht boos blijven?

 • no-profile-image

  land van onbegrensde mogelijkheden

  Kijk eens via het internet naar, Harry Teernstra/Courwatch/SDNL en Verzekeraarklachten er zijn mensen die heeeeeel erg blij zijn dat zij juist wel in Frankrijk wonen!!!!

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Ach margreet, bij ons zit het dak er net op, ook na 4 lange maanden. De dag voordat er weer een grote storm kwam kwamen ze opeens aangekakt, de heren dakdekkers. Alles verroest in de werkplaats, hooizolder kon niet gebruikt worden. En dan alleen al het gevecht met de verzekering. We hebben nog steeds niet alles binnen, elke keer vragen ze opnieuw kopieën van de rekeningen. Daarna hoor je -alweer- niets en als je belt blijkt na lang navragen de desbetreffende rekening in een verkeerde map te zitten. Vijf verschillende experts over de vloer waarvan er eentje het lef heeft om te vragen of we niet nog meer hebben vernield. Dan krijg je te horen dat de scheuren in de muur niet van de windhoos kunnen zijn geweest. Het dak lag honderden meters verder!!! Ik kan je verzekeren dit mee te maken is niet goed voor je zenuwen. En voor je hart. De ramen en schuurdeuren zijn nog niet gerepareerd. En er ligt hier al buiten sneeuw. Tja... Lees mijn blog maar eens, je weet wel, bij Boeren in het Buitenland. Groetjes vanuit Rheinland-Pfalz!

Of registreer je om te kunnen reageren.