Home

Achtergrond 2 reacties

Vuilniswagens gaan ook sneeuw schuiven

Reinigings- en productiebedrijf Roteb in Rotterdam gaat vuilniswagens en poepscooters slimmer inzetten.

Een deel van dat rijdend materieel wordt uitgerust met een sneeuwschuiver. Zo kunnen bij hevige sneeuwval meer wagens worden ingezet om wegen, straten en trottoirs sneller sneeuwvrij te maken.

Aanleiding voor de uitbreiding van het aantal sneeuwruimers is de hevige sneeuwval vorig jaar. Op veel stoepen en straten bleef de sneeuw zo lang liggen, dat zelfs de politiek erover viel. Daarom zijn specialisten bij Roteb gaan nadenken over een andere aanpak bij extreme sneeuwval.

Zo ontstond het idee om vijf vuilniswagens te voorzien van een sneeuwschuiver. De vrachtwagens zijn dan wel multifunctioneel uitgerust, maar ze gaan niet tegelijkertijd vuilnis ophalen en sneeuw schuiven, weet de woordvoerder bij Roteb. De wagens worden overigens alleen ingezet voor het vrijmaken van de doorgaande wegen.

"Het is de bedoeling dat bij heftig winterweer een karavaan gaat rijden. Vuilniswagens, uitgerust met een sneeuwschuiver, voorop en strooiwagens daar achteraan'', aldus de zegsvrouw.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Leen

    Kun je niet slimmer strooiwagens uitrusten met een sneeuwschuiver? Straks komen ze nog op het idee om huisvuil op te gaan halen met strooiwagens.

  • no-profile-image

    andre

    En uitrusten met ramen, zodat je ook kunt gebruiken als schoolbus. Aan de achterkant een staart om het blad op te kunnen zuigen. Aan de zijkant een uitschuifplank om het oud papier op te kunnen laden. Naast de chauffeur nog een hoekie voor passagiers van regiotaxi.

Of registreer je om te kunnen reageren.