Home

Achtergrond

Volume biologische appeloogst gelijk

De biologische appeloogst in Europa is dit jaar 93.300 ton en daarmee nagenoeg even groot als in 2009.

Dat blijkt uit gegevens van het Europese Biofruitforum die marktbureau AMI heeft verwerkt.Volgens het bureau is de uitgangspositie voor het afzetseizoen goed. Het aanbod is niet al te groot terwijl de vraag naar biologische appels nog steeds toeneemt.

Per 1 november was 24.000 ton van de oogst al verkocht. Vorig jaar beperkte de afzet zich in dezelfde periode tot 21.000 ton. De kwaliteit van het product laat tevens niets te wensen over. De drukvastheid en de suikergehaltes zijn zoals ze moeten zijn, aldus AMI. Wel zijn de formaten door de bank genomen iets kleiner dan vorig jaar. De meest geteelde biologische appel blijft Golden Delicious, gevolgd door Gala, Jonagold, Topaz, Braeburn en Elstar.

Of registreer je om te kunnen reageren.