Home

Achtergrond

Viswijzer: Hollandse garnaal tweede keus

De Hollandse garnaal is in de nieuwe Viswijzer opgeschoven naar de oranje kolom die staat voor 'tweede keus'.

Samenstellers de stichting Noordzee en het Wereld Natuurfonds vinden dat de garnalenvissers te weinig vorderingen hebben gemaakt op het gebied van duurzame visserij. "De vissers zouden in 2009/2010 een onderzoeksplan en een langetermijnvisie maken. Helaas hebben de vissers daarin niet voldoende vorderingen gemaakt, waardoor de groene score niet gehandhaafd kon blijven'', aldus de organisaties vrijdag.

De Viswijzer, die voor de vijfde keer is verschenen, heeft de beoordeling van kweekvis aangescherpt. Zo wordt strenger gelet op het gebruik van bestrijdingsmiddelen en het gebruik van bijvoorbeeld antibiotica. Uit Azië afkomstige kweekvis staat daardoor vaker in de rode kolom (liever niet), zoals de populaire Pangasius.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.