Home

Achtergrond 192 x bekeken 3 reacties

Vier grote steden ongerust over groen

De wethouders van de vier grootste steden van Nederland zijn bezorgd over de beëindiging van de financiering van buitenstedelijke groenprojecten.

Dat blijkt uit een brief die ze aan de Tweede Kamer hebben geschreven.
Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ) liet vorige maand weten aan de provincies dat hij rijksbijdragen voor deze groenprojecten niet meer kan garanderen. De wethouders van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht vinden echter dat er voldoende groengebieden voor de inwoners van de grote steden beschikbaar moeten blijven voor de leefkwaliteit.

Volgens de wethouders van de vier grote steden zal het stopzetten van de geldstroom vanuit het rijk ervoor zorgen dat de groenprojecten bij de stadsranden in gevaar komen. Het Amsterdamse project Tuinen van West en de herinrichting van de Nieuwe Driemanspolder in de regio Den Haag kunnen stilvallen.

Bij Rotterdam kan een deel van de realisatie van Vlinderstrik wellicht niet doorgaan zonder geld van de overheid. Bij Utrecht lopen de groenprojecten aan de westkant van de stad, zoals Haarzuilens en Lange Vliet/IJsselwetering gevaar.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Dit artikel toont duidelijk aan dat de steden et platteland willen regeren. Tot nu toe is hen dat steeds gelukt via de democratie (de meeste stemmen gelden), nu het tekort aan geld gaat regeren zitten ze in zak en as.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  en wij boeren produceren per ongeluk wel al je goedkope eten, jantje w. Wat ben jij een domme lul dat je dat niet ziet

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Hé Nép rus, de inwoners van de grote steden (meer dan 60% van de bevolking) financieren per ongeluk wél jullie boerenknuppels hoor. Nou er verdomme zo'n boerenlul staatssecretaris van LNV is kennen de mensen in de steden verrekken. WEG met het CDA!

Of registreer je om te kunnen reageren.