Home

Achtergrond 197 x bekeken 1 reactie

Vier eeuwen oud skelet in Zwolle gevonden

Tijdens archeologisch onderzoek in Zwolle op de locatie waar het nieuwe gebouw de Twaalf Apostelen moet verrijzen, is een menselijk skelet aangetroffen.

Dat heeft de gemeente vandaag gemeld.

Het skelet dateert vermoedelijk van vóór 1580. Uit dat jaar werd eerder in de grond waar het nieuwe gebouw komt te staan een rekenpenning gevonden. Opmerkelijk is volgens de gemeente dat er rond het skelet geen sporen zijn aangetroffen van een kist of een duidelijke grafkuil.

Het is daarom vooralsnog een mysterie hoe de botten op die locatie zijn terecht gekomen, stelt een zegsman. Op die plek zijn voor zover de stadsarcheoloog bekend is nooit mensen begraven, zoals rondom kerken en kloosters wel het geval was.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    zeker verdwaald !

Of registreer je om te kunnen reageren.