Home

Achtergrond 2 reacties

Vertrokken DOC-leden krijgen alsnog gelijk

Na eerder een kort geding te hebben verloren, krijgen de vertrokken DOC-leden alsnog gelijk.

DOC Kaas moet de vertrokken leden de geïnde schadevergoeding terugbetalen. Dat meldt Te Biesebeek Advocaten die namens zo’n honderd melkveehouders een zaak tegen de zuivelverwerker heeft aangespannen.

Eind 2007 hebben de veehouders hun lidmaatschap bij DOC opgezegd. De coöperatie heeft deze groep leden conform de statuten een schadevergoeding laten betalen. Daarover zou het huishoudelijk reglement meer duidelijkheid bieden. DOC had echter nagelaten zo’n reglement op te stellen. Dat gebeurde naderhand. Op basis van dit stuk moesten de boeren toch een schadevergoeding betalen. Onterecht, zo heeft de rechter geoordeeld.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  HetWeigevoel

  Zo zie je maar weer "Eerlijkheid duurt het langst".

  HetWeigevoel.nl

 • no-profile-image

  Harmpie

  Misschien hebben ze wel spijt en willen ze graag terugkomen,moeten ze wel "doccen".

Of registreer je om te kunnen reageren.