Home

Achtergrond

Verrassend mooie najaars Crocus

De keuringszaal biedt elke week voor de vakmensen en liefhebbers een keur aan producten die tot de verbeelding spreken.

En dan in alle seizoenen. Ook deze week zijn er weer diverse hoogtepunten te bekijken, waaronder enkele soorten najaarsbloeiende Crocus. Cees Breed toont onder andere de fraaie Crocus sativus cashmerianus. Het betreft een subspecie van Crocus Sativus, ofwel de Saffraankrokus die beroemd en kostbaar is vanwege de donkerrode stempels die als saffraan op de markt worden gebracht en worden gebruikt door koks die culinaire hoogstandjes maken. Cr. cashmerianus heeft dezelfde uitstraling ook, maar is niet zo kostbaar.

Fraai is ook de witte Crocus ochroleucus met een prachtig contrasterend geel hart. Andere najaarsboeiende Crocus die Breed showt zijn verder de paarse Crocus laevigateus dark form en de witte Crocus cartwrightianus albus. Stuk voor stuk soorten Crocus die in de herfsttuin voor ongelofelijk mooie hoogtepunten kunnen zorgen en een bezoek aan de betere tuincentra zeker de moeite waard maken.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.