Home

Achtergrond 1674 x bekeken 1 reactie

Verpakking van aardappelzetmeel

Het bedrijf PaperFoam produceert verpakkingsmateriaal dat is gemaakt van aardappelzetmeel.

Het materiaal lijkt op piepschuim maar is milieuvriendelijk, zegt Mark Geerts van PaperFoam in dagblad De Pers. "Omdat het grotendeels uit biologisch afbreekbaar zetmeel bestaat, en een klein beetje houtvezel, kan het bij het oud papier."

Geerts werkte vroeger bij Avebe. Dat bedrijf wilde van zetmeel plastics maken, maar stopte met het project. Geerts en enkele anderen gingen zelfstandig verder en zo ontstond in 1998 PaperFoam. "Plastics uit olie versterken het broeikaseffect. Zetmeel van aardappelen is een hernieuwbare bron van grondstoffen. Bovendien gebruiken we veel minder energie en water dan wanneer je dit soort verpakkingen van pulp maakt."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Zij gebruiken minder water, maar is de hoeveelheid water mee geteld die nodig is om aardappelmeel te maken? Anders vergelijken we appels met kroten.

Of registreer je om te kunnen reageren.