Home

Achtergrond

Verlenging toelating Mocap

Het College Toelating Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) verlengt de termijn voor het gebruik van Mocap 20GS.

De verlenging loopt van 1 januari 2011 tot 30 september 2011, zo meldt LTO Groeiservice, die de verlenging heeft aangevraagd. Mocap 20GS wordt gebruikt voor de bestrijding van wortelduizendpoot in de grondgebonden teelt van snijbloemen onder glas.

Mocap mag in de bedekte, grondgebonden teelt worden ingezet als insectenbestrijdingsmiddel op klei-, veen- en zavelgronden. Door deze vrijstelling komt, met name voor de chrysantentelers, een effectief middel beschikbaar ter bestrijding van wortelduizendpoot. Groeiservice blijft zich inzetten voor een duurzame oplossing van dit probleem.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.