Home

Achtergrond 145 x bekeken

Verlenging termijn teruggaaf buitenlandse btw

De Staatssecretaris van Financiën heeft een beleidsbesluit gepubliceerd over de termijnverlenging van het verzoek om teruggaaf van buitenlandse btw.

Ondernemers konden tot en met 30 september 2010 een verzoek indienen om de buitenlandse btw terug te vragen die in 2009 aan hen was gefactureerd. De staatssecretaris maakt nu bekend dat de termijn verlengd is tot en met 31 maart 2011. De reden voor deze verruiming is dat onder meer technische problemen de ontwikkeling en de werking van de elektronische portalen in een aantal lidstaten hebben gehinderd. Hierdoor bestaat het risico dat sommige ondernemers hun recht op aftrek van btw op kosten die in 2009 gefactureerd zijn, niet kunnen uitoefenen. Om dit te voorkomen is, bij wijze van uitzondering, de periode voor het doen van het teruggaafverzoek verlengd.

Meer informatie: Staatssecretaris van Financiën, 2 november 2010, nummer DGB 2010/6839M, Stcrt. 2010, 17636

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.