Home

Achtergrond 144 x bekeken

'Verhoging brandstofaccijns niet aan de orde'

Een verhoging van de brandstofaccijns is niet aan de orde.

Dat stelt staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) in een reactie op berichten dat het kabinet de accijnzen op benzine, diesel en LPG wil verhogen.

Aanleiding zijn opmerkingen van de Vlaamse minister-president Kris Peeters dit weekeinde. Hij voorspelde dat heel Nederland in Vlaanderen gaat tanken als het kabinet de accijns verhoogt. De PvdA trok daarover onmiddellijk aan de bel en wil opheldering van premier Mark Rutte.

Maar Weekers zegt nu dat een accijnsverhoging in de toekomst alleen mogelijk als andere landen hetzelfde doen. In dat geval wordt de extra opbrengst volledig gebruikt om de motorrijtuigenbelasting en de belasting op nieuwe auto's en motoren (bpm) te verlagen. ,,Het kabinet zal de auto niet als melkkoe gebruiken'', aldus Weekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.