Home

Achtergrond

Verhagen: CDA moet weer tussen de mensen

Het CDA moet weer duidelijker tussen de mensen komen te staan dan de afgelopen jaren het geval was.

Met deze boodschap kwam vicepremier Maxime Verhagen zaterdag het Najaarscongres van zijn partij in Utrecht binnen. Volgens Verhagen heeft CDA-minister Hans Hillen er in een interview met de Volkskrant terecht op gewezen dat christelijke partijen in het buitenland, zoals CDU/CSU in Duitsland, zich beter onder de mensen hebben begeven de afgelopen tijd. Dat Hillen ook stelt dat het CDA meer de conservatieve koers moet varen, noemde de Verhagen een goede start van de discussie over de toekomst van de partij met alle leden.

Verhagen wil zelf geen "etiketten'' gebruiken om aan te geven welke koers het CDA moet varen na de recente verkiezingsnederlagen. "Ik wil antwoorden op problemen van mensen geven'', stelde hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.