Home

Achtergrond

Veredelaar Rubens kiest niet voor clubsysteem

Het Italiaanse fruitveredelingsbedrijf Consorzio Italiano Vivaisti (CIV) brengt vijf nieuwe appelrassen op de markt.

De veredelaars van ondermeer de Rubensappels kiezen voor deze introducties niet voor een exclusief model met clubrassen. Voor de verdere ontwikkeling van productie en afzet wil CIV samenwerking met meerdere partijen. Volgend seizoen verwacht het bedrijf de eerste markttest te zullen uitvoeren, omdat er al voldoende volume van geoogst wordt.

De nieuwe rassen: Gaia, Gemini, Renoir, Smeralda en Fujion zijn zoet van smaak en toch relatief ongevoelig voor schurft.

CIV is marktleider in de Italiaanse soortenontwikkeling en is oprichter van het internationale netwerk van boomkwekerijen International New Varieties Network (INN) dat de introductie van nieuwe rassen stimuleert.

Of registreer je om te kunnen reageren.