Home

Achtergrond 172 x bekeken

Veel toeristen gestrand bij Mount Everest

Ongeveer tweeduizend buitenlandse toeristen zitten al vijf dagen vast in een klein dorpje op 2800 meter hoogte vlakbij de Mount Everest in Nepal door slecht weer.

Nepalese legerhelikopters worden vrijdag ingezet om de reizigers in Lukla te hulp te schieten. De toeristen zijn gestrand doordat een dik wolkendek en harde wind vliegtuigen aan de grond hielden van en naar het afgelegen gebied. Het is niet bekend welke nationaliteiten de toeristen hebben.

Elk jaar bezoeken tienduizenden trekkers en bergbeklimmers de regio Solukhumbu in het oosten van Nepal. Velen beginnen hun tocht in Lukla, waar een kleine landingsbaan in de bergen is aangelegd. Bikram Neupane, hoofd van de reddingsdienst in het Himalayagebergte, zei dat de trekkers niet in gevaar verkeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.